06-50280832 / Rouwen bij Verlies is onderdeel van Holistic Flow (www.holisticflow.nl)

Wat mag je verwachten?

Ik werk intuïtief en niet volgens een vaste methodiek, of stappenplan, met vaste regeltjes. Het behandelplan wat we samen afstellen is dan ook een richtlijn. Hierbij kijken we ook wat het moment vraagt en wat jouw hulpvraag is. Ieder moment is uniek en anders dan de vorige keer. En de behandeling wordt daar op af gestemd. Soms is er verstilling nodig en een andere keer juist dwars door de weerstand heen of om naar de situatie kijken en met nieuwe inzichten naar huis te gaan. Samen werken we op de onbewuste laag. We weten en kunnen meer dan we zelf vaak voor ogen hebben.

 

Kwetsbaarheid is moeilijk, voelt onveilig, breekbaar en wordt vaak als een zwakte gezien. Dat heeft voor een langere periode heel goed gewerkt; maar toch ontstaat er op een gegeven moment een andere behoefte. Een behoefte om meer in je eigen kern aanwezig te zijn, om je niet meer zo alleen te voelen, om te leren ontvangen en jezelf beter te voelen bij wat er speelt en wat je nodig hebt. Het ego is vaak zo sterk dat dit maar lastig alleen lukt. Met mijn ondersteuning gaan we vanuit veiligheid samen op reis naar je ware ik.

 

Samen kijken we dus wat jou in de weg zit om jouw doel te bereiken en welke stappen je kunt zetten in de richting die jij wenst. Ter ondersteuning zet ik diverse methodes in om je hierin te begeleiden.


De volgende technieken kunnen worden ingezet tijdens een begeleidingsgesprek:
(meestal wordt het een combinatie)

 • Creatieve Therapie (tekenen, schilderen, klei etc)
 • Energetische behandelingen (chakra / aura)
 • Systemisch werk (o.a. (familie) opstellingen)
 • Innerlijk kind werk
 • Reiki
 • Inzichtkaarten
 • Klankschalen / Koshi’s
 • Transformatiewerk
 • NLP

Behandeling

Je kleding mag je aanhouden bij een behandeling. Zorg wel dat je geen knellende kleding aan hebt. Vaak gaat dit irriteren. Je schoenen gaan wel uit. Deze gaan uit bij binnenkomst om beter contact te kunnen maken met de grond en daardoor met jezelf. Je kunt dan beter aarden.

 

De behandeling begint altijd zittend in een relax stoel. Eerst een moment van reflexie, hoe gaat het met je, met een heerlijke kop kruidenthee. De behandeling die daarna liggend op de behandeltafel of zittend op de stoelt volgt, stem ik af op wat jij op dat moment nodig hebt. Mijn handen zijn mijn voornaamste werkstukken en daarmee scan ik op en rondom je lichaam om een indruk te krijgen van waar bij jou de mogelijke disbalans zit.

 

Reiki is vaak de basis van de behandeling aangevuld met technieken zoals hierboven benoemd. Het doorgeven van de Reiki energie kan je voelen als warm, koud, tintelingen, trillingen, ontspanning, moeheid, zwaarte of een loom gevoel. Je kan ook niets ervaren op het moment zelf. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelf-herstellend vermogen. Na afloop van de behandeling bespreken we de gegeven behandeling.


Energie

Vanuit de holistische visie bestaat alles uit energie. Jij, als fysiek lichaam, maar ook je gedachten en emoties bestaan uit energie. Als je energie lekker stroomt, voel je je goed en gaan de dingen moeiteloos in je leven. En vaak  zit er ergens in ons systeem wel een blokkade.  Zo’n blokkade is energie die langzaam beweegt of zelfs stilstaat. Daar hoef je geen last van te hebben of je accepteert het omdat je de oorzaak kent en weet dat het tijdelijk is (denk bijvoorbeeld aan verdriet na het verlies van iemand of iets). Als een blokkade niet meer in beweging komt, kunnen er klachten ontstaan. Wat nodig is, is dat de energie in je systeem weer gaat doorstromen en blokkades worden opgeheven.

 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. In het geval van chronische en/of langdurige klachten, wat vaak ook het geval is,  zijn er doorgaans meer behandelingen nodig. Hiervoor ga je minimaal 6 behandelingen (+ een intake sessie) nodig hebben. Want iets wat je jarenlang hebt opgebouwd, kun je niet met één sessie oplossen. Wil je alles eruit halen en op alle niveaus in balans komen? Dan kies je het beste voor het 6 maanden traject!


Hoe ziet een behandeling er uit?

 • Je kunt een afspraak plannen via onderstaande button. Je komt in het online reserveringssysteem terecht (van Holistic Flow) waar je je afspraak kunt plannen.
 • Hiermee kun je in een overzichtelijke maandkalender zien wanneer er nog een plaatsje vrij is voor jou.
 • Kom je voor de eerste keer voor een afspraak, hou dan rekening met een tijdsbestek van 1,5 tot 2 uur voor het intake gesprek, die afgesloten met een ontspannende Reiki sessie.
 • Hierin wordt besproken wat jouw hulpvraag is en zal ik ook een aantal vragen stellen over jouw hulpvraag.
 • Aan de hand van deze gegevens bespreek ik met je welke behandeling er op dat moment bij jou en je hulpvraag past.
 • Ga er vanuit dat je minimaal 6 behandelingen nodig hebt, exclusief intake sessie.
 • De 1e behandeling vind plaats bij de eerstvolgende afspraak na de intake sessie.
 • Na iedere behandeling komt er een gespreksmoment over hoe de behandeling is ervaren.
 • Het vervolgconsult (een uur) begint met een "hoe is het nu" gesprek, een behandeling en een gespreksmoment nadien.
 • Voor de eerste 4 behandelingen is het niet wenselijk dat er meer dan 1 week tussen zit.