06-50280832 / Rouwen bij Verlies is onderdeel van Holistic Flow (www.holisticflow.nl)

Mijn WHY

 

Waarom ik doe wat ik doe.
Met mijn eigen (vervelende) ervaring(-en) in het leven weet ik dat het geen toegevoegde waarde heeft om over je problemen te (blijven) praten die er vroeger waren. Tuurlijk zijn die niet onbelangrijk, maar door er over te praten herhaal je vooral de pijn die je toen ook hebt gehad. Ga je weer opnieuw door datzelfde diepe dal.
 
Maar is dat ook echt wat je wil? Het kan natuurlijk zo zijn dat het voor jou heel goed werkt om juist te praten over de pijnen die je hebt meegemaakt.
Zelf heb ik geleerd dat er ook andere manieren zijn om weer beter in je vel te komen, beter naar jezelf te kunnen luisteren, in je innerlijke kracht te komen staan.
 

Dat is mijn WHY!!

Inmiddels heb ik, in mijn werk als verpleegkundige en als therapeut, 30 jaar ervaring op mogen doen in verlies en verdriet. Het eerste waar men vaak aan denkt bij verlies en verdriet, of het woord rouw, is aan de dood. Zelf heb ik al wel een aantal mensen om mij heen verloren door een overlijden. En ieder proces is weer anders, verloopt weer anders. Ieder verlies en verdriet heeft dan ook een begindatum, maar heeft het ook weer een einddatum?
Naast dit soort verlies zijn er ook nog andere soorten verlies. Verlies van je gezondheid en je werk. Verlies en verdriet van eigenwaarde en je identiteit, misschien wel doordat je in een onveilige (thuis-)situatie hebt gewoond. Het verlies van jaren en tijd, waarbij je bij jezelf dacht: "Had ik maar ....."
 
Ik wil jou helpen op je pad naar je innerlijke kracht als sterke vrouw, ongeacht de oorzaak van je verlies en je verdriet. Ik neem je mee vanaf het kruispunt waar jij staat te twijfelen welke afslag je wilt gaan nemen.
 
Met mijn trajecten doorloop je je hele lichaam en geest op holistische wijze om weer in balans te komen. Ik garandeer je dat je je nadien heerlijk verlost en vrij zult voelen. Hoe lang duurt dat? Dat is afhankelijk van het traject wat je kiest.

Een hoofdstuk kunnen afsluiten

Wil jij een nieuw hoofdstuk in je leven? Of misschien wil je zelfs een nieuw boek beginnen, een heel nieuw begin, een nieuwe leven. Treuzel dan niet langer en begin er aan!

Welk verlies heb jij geleden? Voor de fases, het DNA model of hoofdtaken, maakt het niet veel uit wat voor soort verlies je hebt geleden. We doorlopen rouw allemaal op een eigen wijze, op een eigen manier. Soms slaan we een fase over en soms beginnen we bij de laatste fase van een model.

Maakt het wat uit? NEE!! Want het gevoel dat je iets verloren hebt, wat je niet meer terug kunt krijgen, dat blijft hetzelfde.

Het verlies van huis en haard, een ongeboren kind (kinderloos blijven), het verlies van geld, identiteit en eigenwaarde. En het verlies van dierbare om mij heen.

Al deze "onderdelen" (om ze maar even zo te noemen) zijn een verlies uit persoonlijke ervaring. En ja, het is heel wat, maar uiteindelijk ben ik er wel heel sterk uitgekomen. Het is een last in mijn rugzak geweest die ik heel wat jaartjes meegedragen heb. Ik was mezelf helemaal kwijt, wist niet meer wie ik was of hoe ik zou "moeten" zijn. Ik heb mezelf heel wat verschillende rollen aangemeten gehad van hoe ik dacht dat ik zou moeten of kunnen zijn. En het was 'm elke keer net niet. Herken je dat?

Ook veel lichamelijk ziek geweest. De keren dat ik bij de huisarts heb gezeten, zijn ontelbaar. Nu weet ik dat dat (ook) een lichamelijke uiting was van alles wat ik altijd opkropte en lekker in mijn hoofd liet zitten. Want stel je voor dat iemand je maar een raar mens zou vinden. Of dat iemand je niet geloofde, wat overigens ook is gebeurd. Dat je dan eindelijk de moed had om iets te vertellen en dat er glashard werd gezegd: 'Neee, dat kan niet, ik geloof er niks van'. Of ook wel de woorden: 'Hoe kan 1 iemand zoveel meemaken, onmogelijk'. Helaas zijn dat ook redenen om er niet meer over te praten met iemand die je denkt te vertrouwen. En lieve mensen, dit is mijn verhaal in een hele kleine notendop. Want ieder verlies heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen oorzaak. Vaak is de oorzaak ook terug te herleiden is naar vroegere jaren. een verlies die je toendertijd hebt meegemaakt, waardoor je in je volwassen leven moeite heb met het vinden van je eigen unieke pad.


Inmiddels mag ik die periode alweer meer dan 20 jaar achter me laten en ben ik de persoon geworden die ik al die jaren heb lopen zoeken.

Lekker in mijn vel, gelukkig met leven. En altijd iets om naar uit te kijken. De persoon die het heerlijk vind om thuis te komen en rust te vinden bij een lieve man.

Heb ik nooit eens een terugval? Jazeker wel! Maar die duurt nooit lang. Ik weet welke tools ik kan inzetten voor mezelf om "oude geesten" weer terug te sturen naar waar ze horen. Zodat ze mijn leven niet meer beïnvloeden. Wil jij deze tools ook aangereikt krijgen? Ze kunnen toepassen bij jezelf?

Dan wordt het tijd dat je je geesten wegjaagt, zodat je deze tools ook kunt gaan inzetten en gebruiken.

En mag ik dan degene zijn die jou de tools in handen geeft?

 

Wil je meer weten over mij en mijn dagelijkse leven? Klik dan hier.